Renzo

De kraamtijd zit er al weer even op. Renzo, de jongste zoon van Danielle van Gilst, is inmiddels zes weken oud. Met veel plezier denkt ze terug aan de kraamtijd. “Bij de geboorte van mijn oudste heb ik misschien zes uurtjes kraamzorg gehad omdat hij langer in het ziekenhuis heeft gelegen. Nu kreeg ik wel volledige kraamzorg. Bij de intake zei ik nog dat zoveel uur echt niet nodig was. Achteraf gezien heb ik enorm genoten en zorgde Florijntje voor een onbezorgde kraamtijd. Heerlijk.”

“Een onbezorgde kraamtijd”

Een echt mannengezin
Danielle is moeder van twee jongens. Roan is tien jaar en gaat dagelijks naar de basisschool om de hoek. “Zelf kom ik uit een gezin van vijf kinderen. Met vier broers was het bij ons thuis altijd lekker druk. Ik wilde dan ook graag nog een kindje. Dat heeft veel geduld gevraagd, en nu zijn we dolgelukkig met onze tweede zoon. Voor de oudste zeker even wennen, maar hij is ook heel trots op zijn broertje. En net als bij ons thuis hebben we een echt een mannengezin,” vertelt Danielle lachend.

IMG_8660_bew.1462202402

Snel vertrouwd
“Op zondag kwam kraamverzorgende Jasmijn voor het eerst. Ze begroette direct onze eigenwijze hond, een Jack Russel, en stapte ook meteen op onze oudste zoon af. Dat maakte dat we snel vertrouwd waren. We hebben echt zo’n geluk gehad. Ik ben best een pietje precies in mijn eigen huishouden. Jasmijn zorgde dat alles keurig voor elkaar was en had daarbij niet alleen oog en zorg voor mij en de baby maar ook voor de andere leden van het gezin. Dat is heel fijn.”

Goede keus
Naast de zorg voor haar kinderen werkt Danielle één ochtend per week in de huishoudelijke verzorging via Florein bij een 90-jarige heer hier vlakbij. “Dat doe ik inmiddels al heel wat jaartjes en dat zou ik niet willen missen. Via Florein was de stap naar Florijntje gauw gemaakt en dat was een goede keus. Ik hoefde niets te vragen aan Jasmijn  Zij regelde het huishouden en gaf mij tegelijk alle ruimte om dingen op mijn manier te doen. Ik deed Renzo in bad en zij hielp waar nodig. Super.”

IMG_8662_bew.1462202402