Liz

Liz is vier weken oud en ligt tevreden te doezelen in de box met een half zonnetje door het raam. Boven haar hoofd hangt een lange lijn met tal van felicitatiekaartjes. Mariëlle Loomans kijkt tevreden naar haar dochter. “Ze is alweer vier weken”, merkt ze op terwijl ze een dekentje over Liz heen legt.

“Goede kraamzorg betekent een goede start”

Luisteren naar persoonlijke wensen
“Hier in het dorp ken ik een zelfstandige kraamverzorgende en via haar kwam ik bij Florijntje terecht. Na de aanmelding heb ik een intakegesprek gehad. Dat was een fijn gesprek, waarbij heel goed geluisterd werd naar mijn wensen. Dat gaf me veel vertrouwen. Vooraf was door Florijntje aangegeven dat het ook mogelijk was dat ik een andere kraamverzorgende zou krijgen, dan degene die ik al kende. Dat gaf niet. Het gesprek gaf mij veel vertrouwen. Eén van de wensen die ik had was dat ik een ervaren kraamverzorgende wilde. Omdat ik zelf ook iets ouder ben wilde ik graag iemand waar ik op kon bouwen en mij goed kon begeleiden. Dat heeft Florijntje goed geregeld.”

IMG_8809_bew.1462201427

Echt bijkomen 
Mariëlle vertelt verder: “Liz is in het ziekenhuis geboren. Na twee dagen mocht ik naar huis. Eerst dacht ik nog dat lukt niet, maar in het ziekenhuis kreeg ik geen rust en daar was ik wel aan toe. Op het moment dat we thuis kwamen, was de kraamverzorgende er al en was alles gereed. Dat was heerlijk en toen kon ik echt bijkomen.”

Steeds meer zelf doen
De eerste dagen is de kraamverzorgende ongeveer acht uur per dag in huis en in de loop van de kraamtijd nam dit af. Afhankelijk van de persoonlijke situatie gaat de moeder steeds meer zelf doen. De kraamverzorgende houdt in de gaten wat fysiek mogelijk is en wat de wensen zijn. Mariëlle: “Juist dat is heel fijn. Ik heb nog twee dagen extra zorg gekregen, omdat ik fysiek een langer herstel nodig had. De kraamverzorgende heeft mij ook goed begeleid bij het geven van borstvoeding. Florijntje heeft echt voor een goede start van ons gezin gezorgd.”

IMG_8813_bew.1462201427