Ziekenhuisbevalling

Bij een poliklinische bevalling is onze kraamverzorgende niet aanwezig. Kraamzorg opstart en adviezen krijg je dan in het ziekenhuis. Op het moment dat jullie uit het ziekenhuis ontslagen worden, kun je op de zorg van Florijntje rekenen.

De rommelmelding

De rommelmelding houdt in dat je het kraambureau laat weten dat de bevalling begint. Hiermee bedoelen we het regelmatig terugkeren van de weeën en/of het breken van de vliezen.

Vanaf het moment dat je belt met een rommelmelding wijzen wij een kraamverzorgende toe. Op deze manier proberen wij zoveel mogelijk één kraamverzorgende bij een gezin te plaatsen. Ook hebben wij tijd nodig om een kraamverzorgende paraat te hebben om evt. bij de bevalling thuis te komen assisteren.

Wanneer moet er gebeld worden?
  • Als de weeën regelmatig terug keren en / of de vliezen zijn gebroken en als je naar het ziekenhuis vertrekt.
  • Als je weet dat er een geplande keizersnede plaats gaat vinden.
Toch thuis bevallen?

Soms loopt het toch anders dan gepland en beval je toch thuis. Laat het ons zo snel mogelijk weten dat jullie thuisblijven. Dan kunnen wij de paraat staande kraamverzorgende informeren.

Wanneer bel je ons na de bevalling in het ziekenhuis?

Wanneer je in het ziekenhuis bevallen bent, kun je ons bellen wanneer je weet wanneer jullie naar huis mogen (niet in de auto naar huis of als jullie al thuis zijn). Op deze manier kunnen wij met jullie bespreken wanneer de kraamverzorgende de zorg zal gaan starten. Als het kindje ’s nachts in het ziekenhuis is geboren kun je vanaf 07.00 uur in de ochtend bellen.

Nodig voor de ziekenhuisbevalling

Het is handig om 3 weken van tevoren een tas klaar te zetten. In onze uitzetlijst vind je welke benodigdheden we je adviseren te pakken.